Pieczywo zamieniaj na inne źródła węgli, szynkę na inne źródła białka, tuńczyka z puszki 2-3 razy w tygodniu, dodaj więcej warzyw i urozmaicaj źródła tłuszczów w diecie. Jakie jest Twoje zapotrzebowanie i ile kcal dostarczasz tą dietą?
jakie masz braki w diecie? to uzupełnij braki odzywkami, zapewne brakuje Tobie białka? węglowodany łatwiej dostarczyć, gorzej z jakością węglowodanów <ciemne pieczywo, płatki owsiane, razowy makaron, kasza gryszana...> jaką kasą dysponujesz? w cyklu na siłe --> proponuje zakup kreatyny.
[...] i to one decydują o jakości produktu. Pizza może być na bazie mąki gryczanej, pszennej, żytniej, czy w ogóle bez mąki, na bazie np. kalafiora. Tak samo inne dodatki. Kwestia tego jakie one będą. Poza tym, nie jeden produkt w diecie ma znaczenie, a jej ogół. Nawet jednej bardzo słabej jakości posiłek w skali tygodnia nie będzie istotny.